Blackjack uitleg

Als je voor het eerst Blackjack gaat spelen kan het spel best overweldigend zijn. Je hebt namelijk geen flauw idee wat je precies moet doen, maar je staat wel al tegenover een croupier. Dit kan best lastig zijn als je niet bekend bent met de spelregels. Gelukkig kan je eventueel onze Blackjack uitleg gebruiken om eruit te komen. Wij leggen je hier uit hoe het spelletje werkt en hoe je eigen spel kan verbeteren. Er zijn namelijk verschillende manieren om het spel tactisch aan te pakken en het is de moeite waard om hier even in te duiken.

De basis van het spel

Het doel van het spel is om de croupier te verslaan. Dit doe je met kaarten. Aan het begin van elke ronde ontvangt de speler en de croupier 2 kaarten. Bij de croupier is slechts één kaart open en bij de speler zijn twee kaarten open. Het doel is om zo dicht mogelijk bij de 21 punten te komen. Dit doe je door kaarten te pakken als je openingsscore niet voldoende is. Zorg er alleen wel voor dat je niet over de 21 punten heengaat. Als je over de 21 punten heengaat verlies je het spel direct. Je moet dus op tijd zien te stoppen met kaarten pakken. Dit kan in het begin lastig zijn, maar als je er gevoel voor krijgt win je. De croupier zal een poging doen jouw score te verslaan. Lukt dit niet? Dan win je een potje Blackjack.

Blackjack uitleg splitsen

Blackjack uitlegAls je twee dezelfde kaarten voor je ziet liggen, dan krijg je de optie splitsen. Je kan er nu voor kiezen om de kaarten te splitsen in een extra hand. Je krijgt nu twee handen waarbij je het opneemt tegen de croupier. Dit betekent twee handen om te winnen. Let wel op! Soms is het niet handig om te splitsen. Bijvoorbeeld als je twee keer een 10 hebt. Een score van 20 is lastig te verslaan. Je kan hierbij beter stoppen. Splitsen kost overigens wel één inzet. Het is handig om hier rekening mee te houden.

Verdubbelen van je inzet

Een andere optie naast splitsen is verdubbelen. Hierbij verdubbel je de inzet en pak je nog één kaart. De kaart pakken is verplicht. Zorg er dus wel voor dat je denkt dat je aan nog één kaart voldoende hebt. Als je verdubbelt stopt het spel standaard. Je kan hierna dus niet nog een kaart pakken. Stel je voor dat je nu wint, dan heb je een leuke extra winst te pakken. Deze ligt namelijk een stuk hoger dan je eerste inzet.

Verzekeren is geen optie

In de officiële Blackjack uitleg zie je ook nog de optie verzekeren staan. Deze optie krijg je als de croupier een zichtbare Aas als eerste kaart heeft. Het zou nu in theorie kunnen dat de croupier een Blackjack score heeft. Dit is de perfecte score van exact 21 punten met twee kaarten. Hierbij kan je denken aan een Aas en een Boer etc. Een officiële Blackjack betekent meestal dat je gewonnen hebt en betaalt dubbel uit. Als speler kan je hier eigenlijk niet tegenop. Als je een Aas ziet liggen krijg je de optie verzekeren. Dit kost een halve inzet en als de croupier inderdaad een Blackjack heeft betaalt de verzekering uit. Als je gewoon verliest ben je inzet en verzekering kwijt. Ons advies is om nooit te verzekeren. Zelfs bij een Aas is de kans 1 op 10 dat hij een Blackjack heeft. Het is veel lucratiever om gewoon te spelen en te verliezen.

Speel met een strategie bij Blackjack

spelen met tactiekEr zijn verschillende strategieën die je kan toepassen bij een potje Blackjack. Eén van de strategieën voor wiskundige spelers is kaarten tellen. Je kan door de kaarten te tellen bij een single deck een inschatting maken wat de volgende kaart is. Op basis hiervan kan je op tijd stoppen met spelen of juist nog één kaart pakken. Een andere optie is een speciale strategie bij splitsen. Bij dit systeem leer je wanneer je het beste de kaarten kan splitsen. Er zijn namelijk scores waarbij je beter niet kan splitsen of waarbij splitsen helemaal geen slecht idee is. Uiteraard staan ze voor je op een rijtje op onze website.

Maak gebruik van de Blackjack tabel

Kom je er maar niet uit wanneer je het beste kan stoppen met kaarten pakken? Of wanneer je het beste wel een kaart kan pakken? De Blackjack tabel is misschien wel de beste strategie die je kan gebruiken bij een potje. De tabel is gemaakt op basis van kansberekeningen. In het schema kan je precies aflezen wanneer je een kaart kan pakken en wanneer niet. Je kan de tabel gebruiken om je scores af te lezen en keuzes te maken. Het is een handig hulpmiddel en verschillende spelers weten hiermee hun score te verbeteren en ineens te winnen met Blackjack.

€250 + 100 FS